Κομοτηνή: Δύσκολες ώρες για τους επαγγελματίες «εστίασης»

Κίνηση χωρίς μεγάλη κατανάλωση καταγράφουν οι επαγγελματίες «εστίασης» της Κομοτηνής. Τα πολλά «φέρε και φέρε» του παρελθόντος, όπως λένε, τώρα πια στις παραγγελίες έχουν μειωθεί και οι άλλοτε καλοί πελάτες, όπως οι γεωργοί και οι εργαζόμενοι στην αγορά, έχουν «εξαφανισθεί»!

«Ο χώρος της εστίασης “κινείται” μόνο με τους υπαλλήλους. Η Κομοτηνή μπορεί να είναι Φοιτητούπολη, ωστόσο, τα χρήματα που κουβαλούν πάνω τους οι φοιτητές είναι μετρημένα, δεν περισσεύουν για φαγητό σε ταβέρνες» δηλώνει ο κυρ Γιάννης, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κομοτηνή και προβλέπει ότι στο τέλος του χρόνου, το 30% των εργαζομένων στους χώρους εστίασης θα χάσει τη δουλειά του. «Όταν οι αγρότες, οι εργάτες, οι άνθρωποι της αγοράς είναι απόντες, τότε πώς να παραμείνουν οι ταβέρνες ανοιχτές;» αναρωτιέται.

Η επιβολή των «capital control» είχε ως αποτέλεσμα οι εστιάτορες να προμηθεύονται ακριβότερη την «πρώτη ύλη» που χρησιμοποιούν για τις γαστριμαργικές δημιουργίες, «ψάρια και λαχανικά έρχονται και ακριβότερα και αρκετά συχνά αλλοιωμένα» δηλώνουν προσθέτοντας ότι «οι ντόπιοι παραγωγοί δεν μπορούν να προωθήσουν την παραγωγή τους και αρκετοί από αυτούς με δυσκολία βρίσκουν χρήματα για να καλλιεργήσουν.»
Φώτο:Καρέκλες σε χώρο εστίασης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος