Κομοτηνή: Δύναμη ψυχής και καθυστερήσεις

Την δική τους μάχη με τα προβλήματα που προκαλεί η μη έγκαιρη καταβολή της σύνταξής τους, αφού περάσουν από τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) δίνουν καθημερινά οι καρκινοπαθείς της Ροδόπης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», Ροδούλα Κοκκινάκη, η καθυστέρηση αγγίζει και τους έξι μήνες (συν ένα τουλάχιστον τρίμηνο αναμονής για να περάσουν από το ΚΕΠΑ) με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, οι καρκινοπαθείς να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε απόγνωση, ανασφάλεια και οικονομικά αβοήθητοι.

Το θέμα αυτό, αλλά και τα προβλήματα με τις χημειοθεραπείες και τα γεννόσημα θα τα συζητήσουν οι καρκινοπαθείς στο αντάμωμά τους, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στις 11,12 και 13 Οκτωβρίου. «Ερχόμαστε σε επαφή, ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής η κα Κοκκινάκη και σημειώνει ότι στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός μαραθώνιος, μαραθώνιος αγάπης, ζωής και ελπίδας στην Κομοτηνή με πρωταγωνιστές τους καρκινοπαθείς και τους φίλους τους, με φωταγώγηση του Δημαρχείου και της Λέσχης Κομοτηναίων. Αυτή η καμπάνια ενημέρωσης θα συνεχιστεί στις 25 Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση ημερίδας και ομιλητές ογκολόγους.
Φώτο:Ροδούλα Κοκκινάκη, Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος