Κομοτηνή: Ανοίγει τα πανιά του το Τμήμα Φιλολογίας

Πλώρη για την καταγραφή εκείνων των δράσεων – προτάσεων που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του μύθου βάζει το Δ.Π.Θ. με μπροστάρη την κα Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια του ΔΠΘ. «Έχουμε πλούσιο υλικό ειδικά σε μύθους στην περιοχή της Θράκης κι αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει το brand name της περιοχής» δηλώνει σημειώνοντας ότι άριστα θα μπορούσε να συνδυαστεί η διάθεση για χαλάρωση και ξεκούραση που συντροφεύει πολλούς στις διακοπές τους με τον πολιτιστικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή.

«Απαιτεί μια έξυπνη στρατηγική » δηλώνει προτρέποντας τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό να είναι ανοιχτόμυαλοι, να συμμετάσχουν στο διάλογο με βάση τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας που προέκυψαν και από το τελευταίο συνέδριο με τίτλο «Μύθοι και μυθικά πρόσωπα της Θράκης» οι εργασίες του οποίου φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή.

Πρόσφατα η κα Γαβριηλίδου επισκέφτηκε τη Μόσχα κι όπως λέει εκεί διαπίστωσε ότι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό κι όχι μόνο αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία τους. «Πρέπει κι εμείς σιγά- σιγά να αρχίσουμε να το κάνουμε, είναι πηγή πλούτου, αλλά είναι και σεβασμός και στο παρελθόν».

Όσον αφορά στο επόμενο βήμα του Τμήματος Φιλολογίας, όπου η ίδια είναι πρόεδρος, είναι η διεξαγωγή νέων συνεδρίων, όπως ένα συνέδριο για το έργο του Στυλιανού Αλεξίου, ήταν ένας πολύ μεγάλος Έλληνας Φιλόλογος, αλλά και συνέδρια διδακτικής της γλώσσας. Αλλά και μια σειρά από επιτημοποιήσεις επιφανών καθηγητών στα πανεπιστήμια της αλλοδαπής με αρχή από την καθηγήτρια F. Mikhajlova, η οποία είναι πρόεδρος στο Τμήμα Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και έχει εξαιρετικό έργο που αφορά στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία. Οι φοιτητές της στο εκεί Τμήμα στα δύο χρόνια μιλούν άψογα ελληνικά. Τον Νοέμβριο θα ανακηρυχθεί επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
Φώτο:Ζωή Γαβριηλίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος