Ξεκίνησε ως μικρό «τσιράκι» σε κρεοπωλείο. Κοντά στους μεγάλους έμαθε τη δουλειά και την εξασκεί ως σήμερα, 35 χρόνια μετά. «Ήταν πολύ ωραία τα χρόνια εκείνα, τα πρώτα χρόνια της δουλειάς» δηλώνει ο κ. Χρήστος Ιωαννίδης, κρεοπώλης στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής και κάνει λόγο για ένα επάγγελμα που του άφησε περισσότερες χαρές και λιγότερες πίκρες. «Αν αγαπάς τη δουλειά σου, όποια δουλειά κι αν κάνεις, παίρνεις χαρές, όσες αντιξοότητες κι αν υπάρχουν» δηλώνει και σημειώνει «αν βλέπεις τη δουλειά σου μόνο ως τρόπο για να εξασφαλίσεις το εισόδημα σου, τότε οι λύπες είναι περισσότερες.»
Συζητά με τους συναδέλφους του σκεφτικός, σίγουρα το επάγγελμά τους δεν περνά ρόδινες μέρες. «Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα πια είναι να εξασφαλίζουμε τα έξοδα της οικογένειας, τη θέρμανση για το Χειμώνα, και κυρίως να μην χρωστάμε δεξιά κι αριστερά, λίγα πράγματα, αλλά σημαντικά για μας τους ανθρώπους της αγοράς».
Όσον αφορά στο ταμείο που κάνουν οι κρεοπώλες της δημοτικής αγοράς τα χρόνια της κρίσης; Ο Χρήστος Ιωαννίδης είναι κατηγορηματικός, «δεν κλείνουν μαγαζιά, αλλά πολύ καιρό τώρα τρώνε όλοι από τα όποια αποθέματα είχαν. Οι περισσότεροι από εμάς δίνουν αγώνα για την αξιοπρέπεια τους. Δεν θέλουν να χαθεί καμία θέση εργασίας». Μπορεί να αγαπά τη δουλειά και να περνά όλη τη μέρα φορώντας την άσπρη λερωμένη ποδιά του, ωστόσο, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα έκανε ξανά την ίδια δουλεία, αν άρχιζε και πάλι από την αρχή. «Και στους νέους αυτό λέω, έτσι όπως είναι τα πράγματα, καλύτερα να μην ασχοληθούν .»
Φώτο:Χρήστος Ιωαννίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος