Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Λευκάδας, για το έργο της ανασκαφής και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Στόχος του προγράμματος αποτελεί σε πρώτη φάση ο καθαρισμός, η ανασκαφή, η αποτύπωση και η ανάδειξη της θέσης του αρχαίου θεάτρου της αρχαίας Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική πλαγιά του μεσαίου λοφίσκου του “Κούλμου”, όπου διαμορφώνεται αμφιθεατρικό κατωφερές κοίλωμα που απολήγει σε ένα επίμηκες επίπεδο τμήμα.
Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες και φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 200.000ευρώ, χρηματοδότηση που προέρχεται κατά 100.000ευρώ από πιστώσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου υπ. Αριθμ. 27-5/2016) και κατά 100.000ευρώ από πιστώσεις του Δήμου Λευκάδας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος