Κέρκυρα: Συλλυπητήρια μηνύματα απο ΝΟΔΕ και Γκίκα για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη

Array

Έφυγε πλήρης ημερών σήμερα τα ξημερώματα ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων, “ο πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τόπου για περίπου 60 χρόνια, υπήρξε ένας πολιτικός οξυδερκής, οραματιστής και καινοτόμος. Ανιδιοτελής με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, προσπάθησε να την οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό, κόντρα σε λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα. Toν διέκριναν σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη. Υπηρέτησε την αλήθεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία. Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός που δεν πίστεψε ποτέ στις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αγωνιζόμενος πάντα να ενώσει τον ελληνικό λαό. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι επί πρωθυπουργίας του, σαράντα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, στις 30 Αυγούστου 1989, το ελληνικό κοινοβούλιο προχωρεί στη ψήφιση νομοσχεδίου για την “άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944-1949″. Πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία ανέπτυξε διεθνείς πρωτοβουλίες και διεύρυνε το ρόλο της Ελλάδος στο διεθνές στερέωμα. Ένας πολιτικός με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες, μπροστά από την εποχή του. Ήταν από τους λίγους πολιτικούς που δικαιώθηκαν τα πιστεύω του και οι ιδέες του εν ζωή. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία τον έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών. Η προσφορά και η παρακαταθήκη του, στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας, αποτελεί οδηγό των σκέψεων και πράξεων μας για μια καλύτερη φιλελεύθερη Ελλάδα”.
Επίσης με ανακοίνωση του ο πρ. βουλευτής Στ. Γκίκας αναφέρει: «Από σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Ο τελευταίος των μεγάλων πολιτικών του 20 Αιώνος έφυγε. Ο άνθρωπος που υπηρέτησε με σθένος την Πατρίδα και διετέλεσε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 1946 μέχρι το 2004. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πολιτικός και Πρωθυπουργός που έγκαιρα προέβλεψε το μέγα πρόβλημα του χρέους και πρότεινε λύσεις, διέγνωσε έγκαιρα τις παθογένειες της οικονομίας, διείδε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και προέτρεψε το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Οι λαϊκιστές της εποχής – τύπου Σταμούλη και Κολλά, κλπ, – έφεραν ανυπέρβλητα εμπόδια. Ήταν αναμφίβολα μπροστά από την εποχή του. Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι τεράστια. Σήμερα φεύγει δικαιωμένος”.
Να σημειωθεί ότι η ΝΟΔΕ της ΝΔ συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού και επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναβάλει τις εκδηλώσεις σχετικά με τον τoυρισμό που είχαν προγραμματιστεί στις 31.5.2017 με καλεσμένο τον Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος