Κέρκυρα: Στην προεδρεία του δικτύου “Ι.Καποδίστριας” η Κέρκυρα

Την προεδρία του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας ανέλαβε η Κέρκυρα, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα το Σάββατο 27/1/2018, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας, για την άφιξη και ορκωμοσία του Κυβερνήτη στο νησί (26/1/1828).
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, στον εμβληματικό χώρο του Ναού του Σωτήρος Χριστού, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο – Φυλακές Αίγινας. Κατά την συνεδρίαση έγινε ομόφωνα δεκτή η ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου από τον Δήμο Κέρκυρας για τα επόμενα δύο χρόνια .
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στους στόχους και το σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεων του Δικτύου με προτεραιότητα την διεύρυνση του με τις πόλεις Αγία Πετρούπολη, Παρίσι, Γενεύη και Πάντοβα. Την σύσταση επιστημονικής επιτροπής και την θεσμοθέτηση Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής “Ιωάννης Καποδίστριας” σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αναδειχτεί η προσωπικότητα και το έργο του Κυβερνήτη. Επίσης η μεταφορά της έκθεσης της Βουλής “Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στο χρόνο”, στην Δημοτική Πινακοθήκη τον προσεχή Μάιο.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της επιτροπής Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Γ. Τσατήρης, η Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αίγινας Καίτη Σαλπέα, ο Αντιδήμαρχος Αίγινας Βαγγέλης Δέδες και η εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλίου Ανδρονίκη Τζομάκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος