Κέρκυρα: Πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας Κέρκυρας – Πάρμα

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Κέρκυρας και Πάρμα της Ιταλίας από τους δημάρχους Κώστα Νικολούζο και Federico Pizzarotti, το απόγευμα της Παρασκευής, στο ιστορικό δημαρχείο.
Το Σάββατο, έγινε η παραλαβή του ασθενοφόρου που δωρίζει η Πάρμα – ο Δήμος και οι απόγονοι των στελεχών της ιταλικής μεραρχίας Aqcui- και το οποίο ο Δήμος της Κέρκυρας θα παραδώσει στο νοσοκομείο.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος έκανε λόγο για την αξία των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης μη ασκώντας τη διπλωματία που είναι αντικείμενο των κεντρικών κυβερνήσεων αλλά αναπτύσσοντας ουσιαστικές σχέσεις. Ένα πολύπλευρο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων και ανταλλαγών είναι η αρχή για την ανάπτυξη στενότερης φιλίας και συνεργασίας ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο.
Ο κος Νικολούζος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο της Πάρμας ότι η Κέρκυρα θα εργαστεί ώστε η Ευρώπη των λαών να μην είναι μόνο λόγια αλλά να γίνει πράξη.
Ενημέρωσε τέλος, ότι η Κέρκυρα είναι ήδη αδελφοποιημένη με αρκετές Ιταλικές πόλεις όπως το Κάπρι, Μπάρι, Μπρίντιζι, Καροβίνιο και την Καλημέρα ενώ έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την αδελφοποίηση και με τη Βερόνα.
Κλείνοντας υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της μεραρχίας Aqui της Πάρμα και ιδιαίτερα του Fabricio Prada, σε ότι προηγήθηκε, να φτάσουμε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου.
FEDERICO PIZZAROTTI
Ο Δήμαρχος της Πάρμα Federico Pizzarotti δήλωσε περήφανος που υπογράφει ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο στη βάση του έχει την αλληλοεκτίμηση και τις κοινές αξίες όπως τη Δημοκρατία, την ισότητα και την ελευθερία και σκοπός του είναι να ενισχύσει τις πολιτιστικές, ιστορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο δήμων.
Εξηγώντας πως βλέπει την πρωτοβουλία για τη συνεργασία αυτή, τόνισε: «σαν θεσμοί ενός κόσμου που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, οφείλουμε να αδράξουμε τη στιγμή βάζοντας στο κέντρο του δικού μας αύριο πόλεις ζωτικές και ελκυστικές. Σε μας τους Δημάρχους δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα μείνουμε θεατές άπραγοι υφιστάμενοι την πρόοδο των άλλων ή να επενδύσουμε χρόνο και ενέργεια κυβερνώντας την ίδια την αλλαγή. Το καινούργιο μοντέλο των πόλεων που ονειρεύομαι είναι μια πόλη ανοιχτή στον καινούργιο τον κόσμο και στις καινούργιες συμμαχίες επιθυμώντας να προωθήσει τις δικές της μοναδικότητες και να δεχθεί τις μοναδικότητες των άλλων».
Κατέληξε με μια παραίνεση προς τους πολίτες της Κέρκυρας και τους θεσμούς της να πλησιάσουμε τα όνειρα μας τα σχέδια μας και να είμαστε ικανοί να νικήσουμε τις προκλήσεις της εποχής αυτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος