Βράβευση του δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την ανακύκλωση από το περιοδικό “The Economist”

Στα πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου The Thessaloniki Metropolitan Summit 2021 που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το διεθνούς φήμης εβδομαδιαίο περιοδικό “The Economist” και με την παρουσία υπουργών της κυβέρνησης απονεμήθηκαν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Electra Palace Θεσσαλονίκης, τα βραβεία Green Awards 2021.

Το 1ο βραβείο στην Κατηγορία : «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού» και στην ενότητα : «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε συνεργασία με εθελοντές ή ΜΚΟ»  απονεμήθηκε  στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την εξέλιξη των 104 γωνιών ανακύκλωσης στα σχολεία, στα  ξενοδοχεία και στο δίκτυο σε συνεργασία με εθελοντές, τοπικά συμβούλια, δ/ντές σχολείων, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία . Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας  Γιώργος Μαχειμάρης και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων  Σπυριδούλα Κόκκαλη παρέλαβαν  το βραβείο από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα. 

Βραβεύθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις στην Ελλάδα για το περιβάλλον σε περιφέρειες, δήμους,  φορείς και επιχειρήσεις της χώρας που έχουν επιτύχει υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης και εφαρμόζουν πρότυπες περιβαλλοντικές πολιτικές, οι οποίοι προηγουμένως αξιολογήθηκαν από υψηλού επιπέδου Επιτροπή με πρόεδρο την επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Γ. Βρεττάκου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας , με την απονομή του βραβείου και τόνισε ότι “η ανακύκλωση είναι τρόπος και στάση ζωής και  η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνθήκη επιβίωσης και όρο ανάπτυξης του τόπου. Είναι δε μέρος του τοπικού σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης  αποβλήτων, το οποίο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατάρτισε από τους πρώτους δήμους . Για να έχει συνέχεια και να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει να επενδυθεί σωστά στην κοινωνία, στις νέες γενιές, στους νέους ανθρώπους, στα σχολεία, στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ανταπόκριση των συνδημοτών  μας είναι καθοριστική στην επιτυχία κάθε δράσης”, σημείωσε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε “…σχεδιάζουμε και δρομολογούμε να κάνουμε πολλά ακόμη με στόχο την αναβάθμιση –ολοκλήρωση  των μεγάλων στόχων μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ