Σημαντικά βελτιωμένη είναι σήμερα το μεσημέρι η κατάσταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 6 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αθέρας της Κεφαλονιάς.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 16ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, οκτώ οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ το έργο τους ενισχύεται από υδροφόρες των ΟΤΑ.
Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, το βασικό μέτωπο που κινούνταν προς τον οικισμό Αθέρας, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, έχει περιοριστεί. Τα τρία μικρότερα μέτωπα που παραμένουν ενεργά δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Νωρίτερα το πρωί (09:28) ήχησε το 112, καλώντας τους πολίτες και τους κατοίκους του Αθέρα να απομακρυνθούν προς το Λιβάδι, για προληπτικούς λόγους.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν αναζωπυρώσεις.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος