Θ. Γαλιατσάτος: Η Περιφερειακή αρχή δεν έλαβε προληπτικά μέτρα

Για ελλιπή προετοιμασία και υποτίμηση του προβλήματος κατηγορεί ο Θόδωρος Γαλιατσάτος την Περιφερειακή αρχή στο ζήτημα της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην EΡΤ Κέρκυρας, “η Περιφερειακή αρχή υπερέβαλε δηλώνοντας, δύο μέρες πριν, ότι βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι όλα έτοιμα αλλά όπως απεδείχθη έπεσε έξω και η ίδια, η Περιφερειάρχης αναχώρησε για την Ελβετία αφήνοντας την περιφέρεια και τους κατοίκους της στο έλεος των καιρικών συνθηκών”.
Όπως ανέφερε, «η έλλειψη προληπτικών μέτρων, κυρίως ο μη καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών, η μη έγκαιρη αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και η ενασχόληση με αντιπλημμυρικά έργα «μαϊμού», αποτέλεσαν τον καταλύτη για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ιδίως η Κέρκυρα».
Επίσης τόνισε ότι, “η πρόσληψη αργόσχολων ως «ειδικών» και η πρόσληψη άσχετων ως συμβούλων στην Πολιτική Προστασία της ΠΙΝ για πελατειακές σχέσεις, τελικά αποδείχτηκαν άκρως επικίνδυνες για τις υποδομές και τους κατοίκους των νησιών μας.
Η ευθύνη της περιφερειακής αρχής γίνεται ακόμη πιο σαφής αν ληφθεί υπόψη η άρνησή της να δεχθεί συζήτηση ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου για θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως είχε ζητηθεί μετ’ επιτάσεως από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος