Τελετή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου στον Άγιο Σπυρίδωνα Κέρκυρας

Επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας. Ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στο νησί το 1921 και, συγκεκριμένα, στην βασιλική (τότε) έπαυλη του Μον Ρεπό.

Στην τελετή, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, παρέστησαν ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Γκίκας οι επικεφαλής των φορέων της Αυτοδιοίκησης Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, ενώ παρόντες ήταν ο Αρχιεπισκόπος Ιονίων της Καθολικής Εκκλησίας και ο Ιερέας της τοπικής Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Τελετή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου στον Άγιο Σπυρίδωνα Κέρκυρας

Πορτραίτο του Φιλίππου παραχωρήθηκε από την Αγγλική Πρεσβεία στην Ι.Μ. Κέρκυρας το οποίο και θα τοποθετηθεί στην αίθουσα πορτραίτων προσωπικοτήτων της Ι. Μητροπόλεως του νησιού.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του αναφερόμενος στον εκλιπόντα, έκανε λόγο για έναν θρησκευόμενο άνθρωπο που μπορεί να ασπάστηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του το αγγλικανικό δόγμα, ωστόσο, είχε στενούς δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνο καθώς βαπτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός στην Κέρκυρα αλλά και αργότερα, είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος