ΣΥΡΙΖΑ: Το δημόσιο σύστημα υγείας μας κράτησε ζωντανούς στην πανδημία

“Αυτό που οφείλουμε να θυμόμαστε είναι ότι το δημόσιο σύστημα υγείας κράτησε ζωντανό τον κόσμο στις μέρες τις πανδημίας, παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε. Ο ιδιωτικός τομέας αποδείχθηκε ανεπαρκής και απρόθυμος να νοσηλεύσει ασθενείς με κορονοϊό”.

Αυτό τόνισε η Μαρία Γονίδη Συντονίστρια της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή συνέντευξη τύπου και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προφυλάξει με όλους τους τρόπους το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η κα Γονίδη περιγράφοντας την κατάσταση μίλησε για καταπονημένο προσωπικό, ελλείψεις στα νοσοκομεία και την πρωτοθάμια περίθαλψη και από την άλλη την κοινωνία να έχει μεγαλύτερες ανάγκες περίθαλψης από τα συνήθη.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση ο νέος νόμος της ΝΔ, εκτιμά, ότι ουσιαστικά καταργεί το ΕΣΥ βάζοντας από την πίσω πόρτα ιδιώτες στα νοσοκομεία, χρησιμοποιώντας την υποστελέχωση που η ίδια δημιούργησε.
Η πορεία του νοσοκομείου της Κέρκυρας ήταν προδιαγεγραμμένη είπε χαρακτηριστικά προκειμένου, μετά την παρένθεση της πανδημίας, να το δώσει σε ιδιώτες.
Η μέχρι σήμερα διοίκηση του νοσοκομείου ενέτεινε την κατάσταση με συμπεριφορές που περιείχαν κυνισμό, αυταρχισμό και χυδαιότητα για να μη μιλήσω για τα εργασιακά, δήλωσε.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Από την πλευρά της η Νικολέτα Πανδή, μέλος της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στον τομέα του φαρμάκου παρατηρείται μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο ακόμα και στα μνημονιακά χρόνια.
Περιγράφοντας τις καταστάσεις που ζουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί μίλησε για αδυναμία να βρεθεί ένα απλό παυσίπονο παρακεταμόλης, παιδικά φάρμακα, ευπαθείς άνθρωποι που δεν βρίσκουν τα κατάλληλα φάρμακα και πολλά άλλα.
Ο ΕΟΦ δεν κάνει τη δουλειά του, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι. Το πρόβλημα δεν προέρχεται μονάχα από την έξαρση των ιώσεων, αλλά από τις ελεύθερες παράλληλες εξαγωγές από τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και τις φαρμακοβιομηχανίες με σκοπό μόνο το κέρδος.
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Από την πλευρά του ο πρώην Διοικητής του νοσοκομείου, Φοίβος Κακαβίτσας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν άφησε χρέη αποχωρώντας από το νοσοκομείο, αλλά μηδένισε και τα χρέη εκατομμυρίων που παρέλαβε, απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου του σημερινού Διοικητή και του μέλους του ΔΣ Ε. Σαγιαδινού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος