“Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ να καταστεί η Κέρκυρα πολιτιστικός προορισμός”

Με βασικό στόχο να καταστεί το νησί το επόμενο διάστημα πολιτιστικός προορισμός  συνεχίζονται και τον μήνα Οκτώβριο οι εκδηλώσεις του διεθνούς φεστιβάλ Κέρκυρας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Διονύση Γραμμένο, έγινε ένας απολογισμός των εκδηλώσεων που προηγήθηκαν ενώ παρουσιάστηκε και αναλυτικά το πρόγραμμα του επόμενου μήνα. ¨Όπως σημείωσε η δήμαρχος, “στόχος του φεστιβάλ είναι να εμπλακεί ο τοπικός πολιτιστικός μας πλούτος με τον Ευρωπαϊκό και τον διεθνή και να ξεπηδήσει μέσα από αυτό μια πολιτιστική επανάσταση που θα  εξαπλωθεί πέρα από την Κέρκυρα και την Ελλάδα. Επενδύουμε, είπε η κα Υδραίου, στο τρίπτυχο πολιτισμός-παιδεία -τουρισμός και θέλουμε αυτή να είναι η επικεφαλίδα της Κέρκυρας”.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Διονύσης Γραμμένος αναφέρθηκε στις ποιοτικές εκδηλώσεις που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κερκυραίοι και επισκέπτες κατά τον προηγούμενο μήνα ενώ μίλησε με θερμά λόγιά για την ανταπόκριση του κοινού. Παράλληλα παρουσίασε τις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου που περιλαμβάνουν: εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές jaz ενώ θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το θάνατο του Ν. Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, η  6η Μουσικολογική Ημερίδα στις 29 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Φ.Ε. «Μάντζαρος» από τη Φιλαρμονική Εταιρία που φέρει το όνομά του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων φιλοξενείται στον ιστότοπο του φεστιβάλ https://www.corfuif.gr/

“Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ να καταστεί η Κέρκυρα πολιτιστικός προορισμός” “Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ να καταστεί η Κέρκυρα πολιτιστικός προορισμός”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος