Στο κόκκινο και η Κέρκυρα – Αλλαγές και διευκρινήσεις

Στο κόκκινο από σήμερα τα ξημερώματα και μέχρι τις 16 Μαρτίου η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του  Ιονίου, εκτός από τη Λευκάδα, που πέρασε στη ζώνη του πολύ αυξημένου κινδύνου. Τα Λύκεια σταμάτησαν την δια ζώσης εκπαίδευση και συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση ενώ κανονικά λειτουργούν τα  δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Τα καταστήματα πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία  θα λειτουργούν με click inside ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα θα λειτουργούν με την μέθοδο click away. Ανοικτά και μόνο κατόπιν ραντεβού, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Όσον αφορά τις αλλαγές στην αποστολή των sms αφορούν συγκεκριμένα τους κωδικούς 2 για την μετάβαση σε καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης όπου αυτή θα γίνεται εντός των ορίων του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Διευκρινιστικά υπογραμμίζεται, ότι ο πολίτης μπορεί να κινείται εντός των ορίων του δήμου, που ανήκει ή σε απόσταση 2 χιλιόμετρων από την οικία του εντός άλλου δήμου, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο.

Στον κωδικό 6 που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του.

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό sms 4, για την παροχή βοήθειας σε άλλα άτομα τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος