Στην Κέρκυρα κλιμάκιο του Δημόκριτου για το ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». 

Η επίσκεψη αυτή του κλιμακίου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση έρευνας με τίτλο «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διερεύνηση και παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, των υπογείων υδάτων, των κτηνοτροφικών και των ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας-Εκπόνηση σχεδίου δειγματοληψιών, διενέργεια εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων, χρήση υπολογιστικών εργαλείων προσομοίωσης διασποράς ρύπων».

Αναλυτικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου και διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο δράσης της εν λόγω έρευνας και όλες οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των στελεχών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα σημεία δειγματοληψίας για τη διεξαγωγή των μετρήσεων ποιότητας ατμόσφαιρας, υδάτων, εδαφών κτλ. Η εν λόγω έρευνα θα έχει διάρκεια τρία  έτη και περιλαμβάνει εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις δειγμάτων αέρα, υπογείων υδάτων, εδαφών και κτηνοτροφικών και ελαιουργικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος