Σποραδικές αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Υπό έλεγχο η φωτιά στο Τεμπλόνι

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Κέρκυρα στην κατάφυτη, δύσβατη περιοχή πάνω από τους οικισμού Αγ. Μαρτίνος και Λαύκη αλλά και πάνω από την συνοικία Βουνί. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς για να τις περιορίσουν.

Οι μικρές σε έκταση εστίες είναι διάσπαρτες στην πλαγιά και από το πρωί δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού για να περιορίσουν την έρπουσα φωτιά.

Σύμφωνα με το σύστημα “Κοπέρνικος” οι πυρκαγιές στην Κέρκυρα, έχουν κάψει περισσότερα από 22.000 στρέμματα. Αν και ευτυχώς, οι ζημιές σε υποδομές και σπίτια είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της φωτιάς, η καταστροφή σε φυσικό κεφάλαιο είναι τεράστια και είναι η μεγαλύτερη που έχει ζήσει η Κέρκυρα εδώ και πολλές δεκαετίες. Ζημιές υπάρχουν και στα δίκτυα ύδρευσης και ενέργειας.

Πάνω από τρία στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιώνες έκαψε η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, στην περιοχή Τεμπλόνι της μέσης Κέρκυρας.

Σποραδικές αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Υπό έλεγχο η φωτιά στο Τεμπλόνι

Επιχείρησαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες, δυο αεροπλάνα Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο Augusta bell. Μεγάλη ήταν η συμβολή και της πολιτικής προστασίας του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας που συνέβαλλε στην κατάσβεση με 4 υδροφόρες.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι υπό έλεγχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος