ΣΕΠΕ – Κέρκυρα: Σε κοντέινερ τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ποταμού μαζί με ποντίκια

Με ανάρτηση του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Α. Κουρσάρης  παρουσιάζει “την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νηπιαγωγείο του Ποταμού, όπου δυο τμήματα, 17 μαθητών το καθένα, στεγάζονται σε κοντέινερ”

ΣΕΠΕ – Κέρκυρα: Σε κοντέινερ τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ποταμού μαζί με ποντίκια

Όπως καταγγέλλει: “Το δάπεδο σε πολλά σημεία έχει τρυπήσει με αποτέλεσμα να περνούν ποντίκια στις αίθουσες, ενώ οι νηπιαγωγοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καλύπτοντας τις τρύπες με χαλιά”.

Τα  δυο τμήματα του νηπιαγωγείου φιλοξενούνται σε κοντέινερ από το 2019 ενώ επίσης παρουσιάζουν προβλήματα  σταθερότητας του δαπέδου, το οποίο  όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, τρέμει σε κάθε κίνηση των μικρών παιδιών. Παράλληλα, καταγγέλλουν σοβαρό πρόβλημα και με το αποχετευτικό σύστημα, καθώς σύμφωνα με την διευθύντρια, “αρκετές φορές προκαλείται υπερχείλιση από την βροχή, με αποτέλεσμα τα λύματα να βγαίνουν στην αυλή και να αναμειγνύονται και τα νερά της βροχής”. Τα προβλήματα αυτά, όπως υπογραμμίζουν, έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες από πέρυσι, αλλά και από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΕΠΕ – Κέρκυρα: Σε κοντέινερ τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ποταμού μαζί με ποντίκια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αντώνη Κουρσάρη, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα νηπιαγωγεία, τα οποία επίσης φιλοξενούνται για περισσότερα από 4 χρόνια σε κοντέινερ και καταγγέλλει  τη δημοτική αρχή για απραξία. Μάλιστα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός για την μεταστέγαση των νηπιαγωγείων αυτών σε κανονικά κτίρια ούτε έχει γίνει αξιολόγηση των υπαρχόντων δημόσιων κτιρίων, που ίσως θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος