Σχολική Επιτροπή Νότιας Κέρκυρας: Χωρίς θρανία ακόμη το νέο σχολικό κέντρο στα Βραγανιώτικα

“Άδειο κέλυφος” είναι αυτή τη στιγμή, λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα της νέας σχολικής χρονιάς, το νέο σχολικό κέντρο στα Βραγκανιώτικα.

Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παράδοσης – παραλαβής από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας προς το Δήμο Νότιας Κέρκυρας με αποτέλεσμα η σχολική Επιτροπή Νότιας Κέρκυρας, παρ’ ότι έχει ήδη προβλέψει κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες του νέου σχολείου καθώς και του ειδικού σχολείου που θα στεγαστεί στο εν λόγω κτήριο, δεν μπορεί να τα εκταμιεύσει.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νότιας Κέρκυρας και Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαγιάς, έχει στείλει ήδη επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ενημερώνει, καθώς και στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχουν οι εγγυήσεις για τη λειτουργία του νέου σχολικού κτηρίου. “Ιδιαίτερα η τελευταία έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, “αν σκεφθεί κανείς ότι κατέρρευσε η στέγη λίγο πριν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου. Βεβαίως ήταν μέσα στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του εργολάβου και έγινε η αντικατάσταση της. Όμως το γεγονός καθιστά τους πάντες πιο προσεκτικούς. Προς το παρόν, προβλέπεται να μεταφερθούν τα υλικά των παλιών σχολείων που μεταφέρονται στο νέο κτήριο αλλά είναι προφανές ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες όπως φυσιολογικά συμβαίνει σε κάθε μετακόμιση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος