Σ. Σπύρου: Να κατασκευαστούν μεγάλα έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο

Να καταρτίσουν σχεδιασμό για μεγάλα έργα για το μέλλον του νησιού ζητά από την περιφερειακή αρχή και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο “Ιόνιος Συμμαχία”, Σπύρος Σπύρου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Ο ίδιος προτείνει ως παράδειγμα την κατασκευή ενός νέου κλειστού αθλητικού κέντρου στην Κέρκυρα, καθώς και νέων σχολικών κτιρίων -όπως αυτό που απαιτείται να γίνει στο Κοντόκαλι.

Ο κ. Σπύρου σημειώνει: “Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα πριν δύο μήνες, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξω την ανάγκη τριών σημαντικών προτεραιοτήτων για την Κέρκυρα. Πρώτον, την επείγουσα ανάγκη για φροντίδα και συντήρηση των δύο φρουρίων μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Δεύτερον, το έργο της ύδρευσης της Κέρκυρας ως απαραίτητο για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού η οποία φυσικά σχετίζεται άμεσα και με την οικονομική ανάπτυξη. Τρίτον, την ανάγκη υγειονομικής αποκέντρωσης που δίνει την δυνατότητα για επίλυση των προβλημάτων και των θεμάτων εγγύτερα στην Περιφέρεια, κάτι το οποίο κατέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο η πανδημία του covid 19.
Επί του παρόντος, λοιπόν, μένω σε δύο ανάγκες που θεωρώ απαραίτητες για την Κέρκυρα. Η πρώτη αφορά τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις καθότι οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα ή προγραμματίζεται να γίνουν, έχουν αποσπασματικό και εμβαλωματικό χαρακτήρα.”

Ερώτηση για τη “μαυρίλα” στα φυτά της Κέρκυρας
Επίσης, ο επικεφαλής της Ιονίου Συμμαχίας κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την καταπολέμηση του εντόμου «μαύρος ακανθώδης αλευρώδης» στην Κέρκυρα. Στην ερώτηση σημειώνει: “Η προσβολή οπωροφόρων δέντρων, εσπεριδοειδών, αμπελιών, τριανταφυλλιών από το συγκεκριμένο έντομο είναι καταστροφική. Η εμφάνισή του από το 2016 στην Κέρκυρα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Η αντιμετώπιση με διάφορα φάρμακα φαίνεται ότι δεν είχε τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Ο εν λόγω επιβλαβής οργανισμός, έχει ενταχθεί στο ετήσιο επίσημο πρόγραμμα επισκοπήσεων της χώρας το οποίο αποτελεί πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος