“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)

Οι μουσικές και τα χρώματα της Κέρκυρας, η Ρούγα, το συρτάκι και ο φημισμένος στα πέρατα του κόσμου “Ζορμπάς”,  πλημμύρισαν την πλατεία Vittoria  του Spognano, στην Κάτω Ιταλία κατά την διάρκεια της τελετής λήξης του Γύρου των Ανέμων, Il Giro Dei Venti.

Οι χορευτικές ερμηνείες του Λυκείου των Ελληνίδων, που συμμετείχε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και το χειροκρότημα που απέσπασαν ήταν θερμό και συνεχές.

Οι Κερκυραϊκές στολές, μαγνήτισαν τα βλέμματα ενώ ο κόσμος αποθέωσε τις χορευτικές φιγούρες και φάνηκε να απολαμβάνει κάθε λεπτό από την παρουσία των Κερκυραίων χορευτών στην σκηνή.

Μ. Υδραίου: Η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την ενίσχυση του τουρισμού

Την αποστολή της Κέρκυρας συνόδευσε η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με την αντιδήμαρχο πολιτισμού Χ. Τόμπρου. Η κα Υδραίου επεσήμανε ότι στόχος και των δύο περιοχών είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν θεσμό με προοπτικές για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα προτάθηκε από τη δήμαρχο στους διοργανωτές, οι αγώνες του 2023 να γίνουν τον Μάιο και  η τελετή λήξης να φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα.

Il Giro Dei Venti:Σαλέντο-Κέρκυρα

Η διοργάνωση  Il Giro Dei Venti πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά με τη συνεργασία  και του δήμου Κέρκυρας  και ξεκίνησε από την Santa Maria di Leuca με πάνω από 50 πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και ποδηλάτες που αγωνίζονταν για 5 περίπου ημέρες από ξηράς και θάλασσας, μεταξύ του Σαλέντο και της Κέρκυρας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του αθλητισμού με την ευρεία έννοια, ως εργαλείο ψυχοσωματικής ευεξίας, με τον αθλητικό διαγωνισμό να αποτελεί ουσιαστικά το μέσο με το οποίο θα παρουσιάζονται οι ομορφιές και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών που συμμετέχουν.

Η τελετή λήξης στο Spognano

Η διοργάνωση έκλεισε με μια μεγάλη γιορτή στην Pizza Victoria του Spognano με χορευτικά συγκροτήματα από το Lecce και το παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων από την Κέρκυρα ενώ άνοιξαν οι αυλές εμβληματικών κτιρίων της περιοχής που γέμισαν από ζωή, μουσική και τοπικές παραδοσιακές γεύσεις.

“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)

“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος