“Λαϊκή Συσπείρωση” Κέρκυρας: Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023

Μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων διαπιστώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας, παρά το μεγάλο ύψος του προϋπολογισμού που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή για το 2023.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κουλούρης είπε ότι μπορεί ο προϋπολογισμός για το 2023, που ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 18 του Γενάρη 2023, να ανέρχεται στο ύψος των 30 εκατ. περίπου όμως δεν προβλέπονται έργα που είναι απαραίτητα όπως αυτά που αφορούν την προστασία από φυσικές καταστροφές και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει πληγεί από πλημμύρες αρκετές φορές.

Επίσης τονίζει ότι τα σχολεία της Νότιας Κέρκυρας δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς παρότι στεγάζονται σε γερασμένα και προβληματικά κτήρια. Ο κος Κουλούρης ασκεί κριτική τόσο στη Δημοτική αρχή όσο και στην κυβέρνηση που δεν στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση με προσωπικό και πόρους.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρει χαρακτηριστικά “ο φετινός προϋπολογισμός είναι μακριά από τις πραγματικές, σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η κρατική χρηματοδότηση, για αυτές, δεν καλύπτει ούτε τη μεταβολή του πληθωρισμού. Δεν φθάνει να καλύψει τη λειτουργία και τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του δήμου.
Αυτό αναπόφευκτα θα σπρώχνει τη δημοτική αρχή να αναζητήσει πόρους από άλλες πηγές. Ποιές; Από το λαό ξανά;
Εκτός και αν βγει στο δρόμο της διεκδίκησης, με το λαό στο πλάι της, κάτι που δεν έκανε στα τρία και πλέον χρόνια. Δεν είναι μέρος της πολιτικής της. Το προσωπικό του δήμου δεν είναι επαρκές ώστε να υπηρετεί τις σημερινές ανάγκες. Ούτε φαίνεται στον ορίζοντα ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό. Η δημοτική αρχή καταφεύγει σε ιδιώτες. Υλοποιώντας τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, προσλαμβάνει κατά διαστήματα συμβασιούχους. Ανακυκλώνει την ανεργία, αλλά βολεύεται κιόλας γιατί δημιουργεί εκλογική πελατεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος