“ΑΝΑΣΑ”: Εις βάρος της ΠΙΝ η παραχώρηση του κτηρίου του 6ου Δημοτικού

Τη διαφωνία της εκφράζει η παράταξη “ΑΝΑΣΑ” για τους όρους της παραχώρησης στην ΠΙΝ του κτηρίου του 6ου Δημοτικού σχολείου από την ΕΤΑΔ.


Όπως αναφέρει η “ΑΝΑΣΑ “στην ανακοίνωση της “στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ την 27/10/2021 η περιφερειακή αρχή κατέθεσε αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα με τίτλο «Έγκριση όρων παραχώρησης ακινήτου με ΑΒΚ286 στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Η συμφωνία, που τελικά επικυρώθηκε από την ελέω Θεοδωρικάκου δοτή πλειοψηφία της περιφερειακής αρχής, προβλέπει: Την παραχώρηση για 25 έτη. Ως χρονική όριο υλοποίησης του σκοπού παραχώρησης την 31/12/2027.Συνολικό τίμημα 300.000 ευρώ σε 25 ετήσιες δόσεις των 12.000 εκάστη”.

Η “ΑΝΑΣΑ” σημειώνει ότι: Πρόκειται για το ιστορικό και χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Κέρκυρας, το οποίο από το 2000 είχε παραχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην τότε κρατική Περιφέρεια χωρίς αντάλλαγμα και επ’ αόριστον, με σκοπό την δημιουργία «Βαλκανικού Παρατηρητηρίου». Στα χρόνια που ακολούθησαν δεν υπήρξε ενέργεια και ειδικά μετά το 2010 και την κατάργηση της κρατικής περιφέρειας εμφιλοχώρησε αμφισημία ως προς την αρμοδιότητα υλοποίησης της συμφωνίας από την αιρετή πλέον Περιφέρεια ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η “ΑΝΑΣΑ” χαρακτηρίζει τη συμφωνία ετεροβαρή εις βάρος της ΠΙΝ,ντροπιαστική για την Κέρκυρα και έγινε εν κρυπτώ, χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αντιθέτως επιχειρήθηκε η παραπλανητική «σαλαμοποίηση» του θέματος όταν, σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που προηγήθηκε αυτής στην Οικονομική Επιτροπή, έγινε εγγραφή στον προϋπολογισμό ποσού 12000 ευρώ χωρίς να εξηγηθεί ότι πρόκειται για το 1/25 της συνολικής δαπάνης και χωρίς να γίνει καθόλου αναφορά στην συμφωνία που προφανώς είχε ήδη συνομολογηθεί.
Η “ΑΝΑΣΑ” δια του Θ. Χαλικιά, μέλους της ΑΝΑΣΑ στην Οικονομική Επιτροπή, καταψήφισε την συμφωνία αυτή, κατήγγειλε την μεθόδευση και ζήτησε να μην ληφθεί απόφαση και το θέμα να παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τέλος η παράταξη του Θ. Γαλιατσάτου ζητά την παραχώρηση χωρίς τίμημα και επ’ αόριστον και υπενθυμίζει ότι αυτό είναι δυνατό να συμβεί όπως έγινε επί θητείας Γαλιατσάτου με την παραχώρηση στην ΠΙΝ χωρίς τίμημα και επ’ αόριστον της Vila Rossa, του κτηρίου των Παλαιών Δικαστηρίων και του κτίριο του ΚΕΓΕ. Επίσης θεωρεί ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή αποδέχτηκε τον ρόλο του φτωχού συγγενή στην δήθεν διαπραγμάτευση της με την ΕΤΑΔ, όταν την ίδια στιγμή η ΠΙΝ χρηματοδοτεί με 12,5 περίπου εκατομμύρια. ευρώ την συντήρηση του Αχιλλείου, υποκαθιστώντας την ΕΤΑΔ στην δική της υποχρέωση.
Η ΑΝΑΣΑ θα θέσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος