Πρόστιμα σε 3 ναυτιλιακές εταιρείες στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

Με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμα σε τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Οι εταιρείες που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι οι εξής:

– Lefkimi lines Ναυτική Εταιρεία πρόστιμο 44.069 ευρώ

– Σαρρής Κερκυραϊκές Γραμμές Ναυτική Εταιρεία 41.974 ευρώ

– Μακεδονία IV Ναυτική Εταιρεία της επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 49.193 ευρώ

Σύνολο Προστίμων 135.236 ευρώ.

 

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει:

“Σύμφωνα με την Απόφαση, οι εταιρίες ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ, ΣΑΡΡΗΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV προέβησαν σε ένα κοινό σχέδιο καθορισμού τιμών και αγορών, μέσω επιμέρους συνεννοήσεων και ενεργειών, εκφράζοντας τη βούλησή τους να συμπεριφερθούν από κοινού κατά ορισμένο τρόπο, συμμετέχοντας κατά τούτο σε οριζόντια αντιανταγωνιστική σύμπραξη κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011. Οι Εταιρίες συμμετείχαν σε συμφωνία/ εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών και κατανομής αγορών, καθορίζοντας το πλαίσιο της κοινής τους δράσης σε σχέση με την εμπορική-εκπτωτική πολιτική και τα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούσαν στην πορθμειακή σύνδεση Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της οποίας μείωναν προληπτικά την αβεβαιότητα που συνεπάγεται η αυτοδύναμη επιχειρηματική και κατ’ επέκταση η ανταγωνιστική συμπεριφορά. H ως άνω συμφωνία μεταξύ των Εταιρειών περί καθορισμού τιμών και δρομολογίων εφαρμόστηκε.

Διαπιστώνει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις παραβίασαν  το άρθρο 1 του Ν. 3959/2011 λόγω της συμμετοχής τους σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη δυνάμει των πρακτικών που συνοπτικά, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών που περιγράφονται στην Εισήγηση.

Υποχρεώνει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις να παύσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει, και να παραλείπουν στο μέλλον τη διαπιστωθείσα στο ως άνω σκεπτικό παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι Εταιρίες δήλωσαν στις υποβληθείσες Προτάσεις Διευθέτησης Διαφοράς ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο προώθησης και πώλησης των υπηρεσιών τους (π.χ. μέσω πλατφόρμας την οποία δεν θα διαχειρίζεται ή/και δεν θα ελέγχει οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα στη σύμπραξη μέρη), η διαμόρφωση της εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής τους θα γίνεται αυτόνομα έναντι των ανταγωνιστών τους”.

Σημειώνεται ότι η  συγκεκριμένη Απόφαση που αφορά την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη έρχεται σε συνέχεια της αυτεπάγγελτης έρευνας της ΕΑ και της Απόφασης υπ΄αριθ. 759/2021 που αφορούσε την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος