Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη μαρίνα MegaYacht

Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός για τη μαρίνα MegaYacht στο χώρο του λιμανιού της πόλης όπου σήμερα βρίσκονται τα καρνάγια, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη. Ουσιαστικά πρόκειται για την αναζήτηση ιδιώτη για τη χρηματοδότηση, την ανάπτυξη, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη μακροπρόθεσμη εκμετάλλευση της μαρίνας Mega Yacht στην Κέρκυρα.
Προβλέπονται μεταξύ άλλων η ξεχωριστή είσοδος της μαρίνας σε σχέση με τον υπόλοιπο λιμένα, ενώ προτείνεται η ανάπτυξη χρήσεων όπως ξενοδοχεία, καταστήματα, supermarket, γυμναστήριο κ.α.
Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι μελέτη του London School of Economics, ο ελλιμενισμός 1.000 επιπλέον σκαφών άνω των 35 μ στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει περίπου 23.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι οι πελάτες σκαφών αναψυχής δαπανούν δύο έως πέντε φορές περισσότερα χρήματα από ότι οι τουρίστες που μένουν σε ξενοδοχεία.
Ο βουλευτής σημειώνει ότι η χώρα μας υστερεί στον τομέα του θαλασσίου τουρισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από τα έσοδα που εισπράττει από επισκέψεις μεγάλων σκαφών, τα οποία φτάνουν μόλις τα 158 εκατ. Ευρώ, όταν η Γαλλία εισπράττει 1,37 δις Ευρώ και η Ιταλία 2,24 δις Ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος