ΠΙΝ: Απαιτείται συνολική λύση για τις πλημμύρες στη Μεσογγή

Συσκέψεις και αυτοψίες συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές της Μεσογγής ύστερα από την πλημμύρα και τις καταστροφές που σημειώθηκαν πριν δυο μέρες, ένα χρόνο μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία ΜΠΑΛΟΣ, την ίδια εποχή, στην ίδια περιοχή.
Η οργή των κατοίκων έχει φτάσει στο «κόκκινο» από το γεγονός ότι ξαναπλημμύρισαν κατοικίες και επιχειρήσεις χωρίς να έχουν γίνει έργα επούλωσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν πέρυσι και ενώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι αποζημιώσεις από τις περσινές πλημμύρες στις επιχειρήσεις. Παράλληλα η αγωνία μεγαλώνει για το τι θα συμβεί στην επόμενη πλημμύρα αφού τα δελτία καιρού προβλέπουν απόψε και αύριο νέες καταιγίδες.
Δυο μέρες μετά την κακοκαιρία διαπιστώνεται ότι το ποτάμι άντεξε την ποσότητα του νερού και δεν «έσπασε» όπως είχε γίνει πέρσι. Όμως ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας κάνει έναν αγώνα δρόμου να καθαρίσει τις παράλληλες διεξόδους του νερού προς τη θάλασσα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο Νίκος Μπόγδος, αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή, διαπιστώνεται ότι έχουν κλειστεί οι περισσότερες τάφροι από την αυθαίρετη δόμηση και όσες έχουν απομείνει δεν λειτουργούν γιατί είναι φραγμένες από ογκώδη αντικείμενα και φερτά υλικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θυμάται ότι υπήρχαν 13 τράφοι που οδηγούσαν το νερό στη θάλασσα εκτός από το ποτάμι της Μεσογγής, από την περιοχή του “Ψαρά” μέχρι το ξενοδοχείο “Μιραμάρε”. Σήμερα υπάρχουν μόνο 3 και αυτοί φραγμένοι από φερτά υλικά. Οι υπόλοιποι τράφοι είναι μπαζωμένοι και έχουν κτιστεί ακόμα και σπίτια πάνω σε αυτούς. Ο κος Μπόγδος ζητά επειγόντως βοήθεια σε σκαπτικά μηχανήματα ώστε να καθαριστούν οι έξοδοι προς τη θάλασσα πριν ξαναβρέξει.

Παράλληλα στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες με αντικείμενο τις πλημμύρες στην περιοχή της Μεσογγής. Αποφάσισαν ότι χρειάζεται μια μεγάλη μελέτη για την επίλυση του προβλήματος αλλά ακόμη δεν ξέρουν αν θα πρέπει να γίνει με εργολαβία ή από τους μηχανικούς της ΠΙΝ ή από το ΤΕΕ. Αυτό πάντως που διαπιστώθηκε ότι απαιτείται είναι η γενικότερη διευθέτηση της ροής των υδάτων όλης της λεκάνης και των γύρω ορεινών όγκων γιατί το ποτάμι της Μεσογγής δεν αρκεί πλέον ως μοναδική διέξοδος των υδάτων στη θάλασσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος