Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Άρτια η μελέτη για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων- Προχωρούν οι διαδικασίες

Την ερχόμενη Τέταρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και οι 3 γενικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να παρουσιαστεί  η πραγματική κατάσταση αναφορικά με το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Στην συνάντηση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα  δοθεί η προέγκριση δημοπράτησης του εργοστασίου καθώς η μελέτη της Κέρκυρας θεωρείται άρτια και η έγκριση  δημοπράτησης είναι σε προτεραιότητα μαζί με την αντίστοιχη του Βόλου.

Αυτό ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κατά την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτου σχετικά με το Τεμπλόνι, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Η κα Κράτσα επεσήμανε επίσης ότι οι διαδικασίες θα προσχωρήσουν άμεσα για την κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου που θα οδηγεί προς ταφή το 10% των απορριμμάτων, η μελέτη του οποίου είναι επικαιροποιημένη και προσαρμοσμένη στο νέο ΕΣΔΑ ενώ είναι εξασφαλισμένη και η χρηματοδότηση. «Δεσμεύομαι για ακόμη μια φορά, τόνισε η κα Κράτσα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο ΦΟΔΣΑ θα δώσουν άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που τόσο ταλαιπώρησε την Κέρκυρα».

Αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση στο Τεμπλόνι η περιφερειάρχης επεσήμανε ότι έχουν ήδη κατατεθεί τα τεχνικά δελτία, ύψους 1,6 εκ. για την υγειονομική ταφή, την αποκατάσταση του αναγλύφου, την αποκατάσταση του τοιχίου και την μεταφορά δεμάτων και αναμένεται η χρηματοδότηση  από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσον αφορά την ανακύκλωση η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά και για το λόγο αυτό θα καταθέσει άμεσα αίτημα για την ένταξη σε πρόγραμμα περίπου 15 εκ. προκειμένου να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ, ενισχυτικά προς τους δήμους, τα πράσινα σημεία και τα σημεία ανακύκλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος