Πέρασε η τροπολογία για την ένταξη της Κέρκυρας στην α΄ προβληματική ζώνη – Υπέγραψαν και οι 3 βουλευτες

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής κατατέθηκε Τροπολογία που υπογράφουν και οι 3 Βουλευτές του Νομού, Στέφανος Γκίκας από την Νέα Δημοκρατία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Δημήτρης Μπιάγκης από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η οποία εντάσσει τις δομές υγείας της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης, στο πλαίσιο του Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».
Η συγκεκριμένη τροπολογία θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στελέχωσης των δομών υγείας στην περιοχή της Κέρκυρας, καθώς γίνονται ελκυστικότερες για τους υποψηφίους οι θέσεις του νομού στις προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΚΙΚΑ
«Ενώσαμε σήμερα δυνάμεις και πετύχαμε να γίνει αποδεκτή η Τροπολογία που καταθέσαμε στην Βουλή – οι 3 Βουλευτές της Κέρκυρας – με την οποία όλες οι Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας (Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας) εντάσσονται στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας δηλώνει ο Στέφανος Γκίκας στην ανακοίνωση του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παρέχονται επιπλέον κίνητρα στους Ιατρούς, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων.
Βεβαίως και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατίθεται σε λίγες ημέρες στην Βουλή, θα περιλαμβάνονται επιπλέον σημαντικά κίνητρα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις νησιωτικές περιοχές, σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα για την αποδοχή της Τροπολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος