Παξοί: Ελληνική και Ισπανική κιθάρα στο Λογγό

Πανδαισία Ελληνικής και Ισπανικής κιθάρας θα παρουσιάσουν την Κυριακή 21 Αυγούστου, στους Παξούς, στο Προαύλιο του Παλαιού Σχολείου, στο Λογγό, οι δύο διακεκριμένοι σολίστες κλασσικής κιθάρας, Μιχάλης Κονταξάκης και Κωνσταντίνος Αυλωνίτης.
Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα μεικτό πρόγραμμα Ελληνικής και Ισπανικής μουσικής, συνδιαλεγόμενοι καλλιτεχνικά και συμπληρωματικά με την έκθεση “Η Ανατολή συναντά τη Δύση: Ελληνική και Καταλανική Σύγχρονη Κεραμική Τέχνη στους Παξούς” που θα εγκαινιασθεί την τρέχουσα εβδομάδα , στο Παλαιό Σχολείο του Λογγού.

Δυο λόγια για τους καλλιτέχνες

O βιρτουόζος Μιχάλης Κονταξάκης και ο άξιος μαθητής του κι ανερχόμενος σολίστ Κωνσταντίνος Αυλωνίτης μας προσφέρουν ένα πρόγραμμα – γέφυρα μεταξύ ισπανικής και ελληνικής μουσικής για κιθάρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ισπανών συνθετών από διάφορες περιοχές της Ισπανίας (Καταλονία, Βαλένθια, Μπούργκος) διαφορετικών στυλ και εποχών καθώς κι έργα γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών με τα οποία οι κιθαρίστες μας διαθέτουν μια ιδιαίτερη σχέση. Περιλαμβάνει τρία ισπανικά έργα διαφορετικού στυλ. Την εκφραστική και γεμάτη χάρη Μαγιόρκα του Ισαάκ Αλμπένιθ, την παιχνιδιάρικη σονάτα του Χοακίν Ροδρίγο και την εντυπωσιακή GranJota του Φρανθίσκο Τάρεγκα. Περιλαμβάνει επίσης ελληνικά έργα με τα οποία ο Μιχάλης Κονταξάκης έχει προσωπική σχέση, μιας και έχει κάνει τις διασκευές των τραγουδιών του Χατζιδάκι, ενώ το έργο “Σε κρητικά κύματα” του Κώστα Γρηγορέα είναι αφιερωμένο στον ίδιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος