ertnews.gr

Π. Τζάνε: Σε πορεία ψηφιακού εκσυγχρονισμού ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

25/06 15:58
Π. Τζάνε: Σε πορεία ψηφιακού εκσυγχρονισμού ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Αναφορά στις παρεμβάσεις του χαρτοφυλακίου της έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάνε.
Η κυρία Τζάνε ξεκίνησε αναφερόμενη στις παρεμβάσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Δήμου. Η εφαρμογή του προγράμματος Novoville περιλαμβάνει πέραν της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας, την δυνατότητα οι πολίτες να καταθέτουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά και οι υπηρεσίες υποχρεούνται να προωθούν καταλλήλως αυτά τα αιτήματα, να διεκπεραιώνονται και να αποστέλλεται απάντηση στον πολίτη. Επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης WiFi4EU με 14 access points τα οποία καλύπτουν γεωγραφικό εύρος στην πόλη που ξεκινά από την πλατεία Σαρόκο και περιλαμβάνει στο νέο πεζόδρομο, το Δημοτικό Θέατρο, την Ανουντσιάτα, Πλατεία Δημαρχείου, Πεντοφάναρο, Πάρκιγκ Πλατείας, Είσοδο Παλαιού Φρουρίου (Καρβουνιάρης), Πάνω Πλατεία και Πάρκο Πλατείας καθώς επίσης και Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα και την πλατεία Λεμονιάς. Παρεμβάσεις αναβάθμισης υπήρξαν στη σελίδα του Δήμου, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών, την ηλεκτρονική υπογραφή και την εσωτερική διακίνηση εγγράφων.

Ευρωπαϊκά προγράμματα 

Η κυρία Τζάνε έκανε αναφορά και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως είναι το HORECA ύψους 249 εκ. ευρώ για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων για την συλλογή βιοαποβλήτων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, το πρόγραμμα i-ALARMS για την προμήθεια φουσκωτού πυροσβεστικού σκάφους για τις ανάγκες των Διαπόντιων Νησιών, του Βίδο και του Λαζαρέτο, το πρόγραμμα HERMES για την καταγραφή 100 ιστορικών κτιρίων στα οποία θα δοθούν ειδικοί κώδικες αναγνώρισης και το πρόγραμμα SWAN για την ανάπτυξη υδατοδρομίου στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με την Ιταλία και την Αλβανία.

ΔΗΠΕΘΕ

Η κυρία Τζάνε, ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να αναδείξουν εκπροσώπους στο νέο Δ.Σ. ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να μπορέσει να λειτουργήσει εντός του θέρους. Τόνισε μάλιστα ότι το θέατρο του Μον Ρεπό έχει συντηρηθεί και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version