Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ζητά 5 εκατ. ευρώ για έργα θωράκισης του νησιού

«Ο δήμος περιμένει να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου μετά και την σύσκεψη στην ΠΙΝ παρουσία του υπουργού πολιτικής προστασίας.

Η δήμαρχος  υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα προωθούν αρμοδίως τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις, όπως έρχονται και επαληθεύονται για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή. Παράλληλα ο δήμος αιτήθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο 500-600 χιλιάδες ευρώ, ως έκτακτη χρηματοδότηση για τις άμεσες παρεμβάσεις ενώ ήδη έχει κατατεθεί αίτημα για ενίσχυση με 5 εκατομμύρια για έργα, που θα αφορούν στην αποκατάσταση της οδοποιίας, παρεμβάσεις σε πρανή για να αποτραπούν οι κατολισθήσεις, τοιχία αντιστήριξης κ.ά.

Επίσης κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων βρέθηκε στην Κέρκυρα και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις δημοτικές υποδομές σε όλες τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταρτιστεί επακριβώς ένας οδικός χάρτης σχετικά με τα μέσα, το κόστος και την τεχνική των απαιτούμενων άμεσων παρεμβάσεων.

Οι αυτοψίες έγιναν στο Κομπίτσι, στο Γαστούρι, το Βιρό, τον  Αη- Γόρδης και σε τμήμα στο Γαρούνα. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κέρκυρας για τα όσα συνέβησαν «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης καθώς δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα αν και τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ακραία και δεν υπήρχε στο παρελθόν κάτι  αντίστοιχο».

Παράλληλα ο Δήμος εξακολουθεί να φροντίζει για την στέγαση σε ξενοδοχεία τριών οικογενειών, από τη ΔΕ Αχίλλειων και τον Ποταμό, που δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τέλος η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας επεσήμανε ότι η πολιτική προστασία του δήμου και οι ιδιώτες εργολάβοι είναι σε επιφυλακή για την νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει το νησί το Σαββατοκύριακο, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, να κλείσουν και δρόμοι για την προστασία των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος