Νότια Κέρκυρα: Στερεύουν οι πηγές στο Νεοχωράκι

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Νότια Κέρκυρα διότι έπεσε σε πολύ χαμηλό επίπεδο η στάθμη της βασικής πηγής υδροδότησης, αυτής στο Νεοχωράκι. Πρόκειται για τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό ολόκληρη τις Δημοτικές Ενότητες Λευκιμμαίων και Κορισσίων.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αρμόδιος για το νερό αντιδήμαρχος Γιάννης Κουρής μία από τις γεωτρήσεις, εκείνη που έδινε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού, στέρεψε εντελώς. Οι υπόλοιπες δίνουν νερό αλλά η στάθμη τους έχει κατέβει επικίνδυνα.

Για το λόγο αυτό, αρχικά αποφασίστηκε να παρέχεται εκ περιτροπής νερό ανά δεξαμενή, αλλά η μέθοδος αυτή δεν λειτούργησε διότι δημιουργούσε προβλήματα στο δίκτυο. Έτσι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, μεταξύ των στελεχών της ΔΕΥΑ αποφασίστηκε να παρέχεται νερό σε όλο το δίκτυο, αλλά με χαμηλή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλα τα ψηλά σημεία των δύο δημοτικών ενοτήτων Λευκίμμης και Κορισσίων μένουν χωρίς νερό για μέρες.

Όπως είπε ο κ. Κουρής οι εργαζόμενοι υδραυλικοί των δύο αυτών περιοχών κάνουν αγώνα δρόμου καθημερινά, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες, επισκευάζοντας τις βλάβες σε ένα δίκτυο – “σουρωτήρι”, με βλάβες που δεν έχουν επισκευαστεί μήνες ή ακόμη και χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης, ο κ. Κουρής έκανε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με την πηγή στο Γαρδίκι. Δήλωσε ότι οι γεωτρήσεις δεν λειτουργούν διότι η ΔΕΗ δεν δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στο αντλιοστάσιο εξαιτίας των χρεών της ΔΕΥΑ. “Αυτή η πηγή θα μπορούσε να λύσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος