Νοσοκομειακοί γιατροί Κέρκυρας: Μόνο δύο γιατροί επιπλέον στο νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας

Ο ίδιος αριθμός γιατρών υπηρετεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας από την αρχή της πανδημίας παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στο νοσοκομείο. Αυτό τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών σε εκτενή ανακοίνωση που δημοσίευσε χθες.
Μάλιστα η ΕΓΕΣΥΚ εξηγεί ότι παρότι έχουν γίνει 6 προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η πραγματική ενίσχυση σε μόνιμους Ιατρούς, είναι 2 μόνο άτομα, οι υπόλοιπες θέσεις ή καλύφθηκαν από ήδη υπηρετούντες ή κρίθηκαν άγονες ή δεν έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους ακόμα, ενώ οι θέσεις που έχουν κριθεί άγονες δεν έχουν επαναπροκηρυχθεί ακόμα.
Όπως τονίζουν, τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν είναι:
1)το “Επειγόντων Περιστατικών COVID-19” που καλύπτεται υπό την επίβλεψη των Πνευμονολόγων και στελεχώνεται μόνιμα από έναν επικουρικό ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ και από έναν επικουρικό ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ (ο οποίος και παραιτήθηκε) ενώ τις υπόλοιπες βάρδιες πλέων τις καλύπτουν ειδικευόμενοι και ειδικοί διάφορων ειδικοτήτων (οφθαλμίατροι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, δερματολόγοι), σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ
2)”Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων” καλύπτεται από τους Πνευμονολόγους του Νοσοκομείου, ενώ πρόσφατα η δύναμή της ουσιαστικά ανέβηκε στους 45 Νοσηλευόμενους έπειτα από τη συγχώνευση της πνευμονολογικής κλινικής με την παθολογική και καρδιολογική. Ο απόλυτος αριθμός των πνευμονολόγων που υπηρετούν μειώθηκε κατά 1, έπειτα από την αποχώρηση του ιδιώτη Ιατρού ενώ από τις 2 θέσεις που προκηρύχθηκαν, η μια θα κριθεί άγονη ενώ τη δεύτερη θα την καταλάβει ήδη υπηρετών Ιατρός.
3)”Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19″. Δημιουργήθηκαν 7 κλίνες για περιστατικά COVID-19, οι οποίες προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες 5 που διέθετε το Νοσοκομείο. Το Ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί (5 Ιατροί για 2 ΜΕΘ οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, με συνολικά 12 κλίνες -εκτός οποιασδήποτε λογικής ασφάλειας-), όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί, αλλά ούτε καν έχει προκηρυχθεί μόνιμη θέση Ιατρού. Η αδιαφορία φαίνεται από την πρόσκληση ενδιαφέροντος για Επικουρικό Προσωπικό (Γ4α/Γ.Π.73056/20.11.2020, κοινή υπουργική απόφαση), στην οποία ζητούνται μεν 5 επικουρικοί Ιατροί για την ΜΕΘ, όμως με σύμβαση για έναν χρόνο αντί για 3 που έχει δικαίωμα να ζητήσει το Νοσοκομείο λόγω νησιωτικής περιοχής.

4) Εμβολιαστικό Κέντρο.
Έπειτα από το κλείσιμο του MEGA εμβολιαστικού κέντρου, επέστρεψε το εμβολιαστικό πρόγραμμα τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας. Στις 23/11 πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο 698 εμβολιαστικές πράξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν από την 25η Νοέμβριου με την προσθήκη περισσοτέρων εμβολιαστικών γραμμών. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο λειτουργούν 2 εμβολιαστικές γραμμές οι οποίες προσεχώς θα γίνουν 3, οι οποίες καλύπτοντα από Ιατρούς κυρίως του Χειρουργικού Τομέα.

Για να μπορέσει το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο να λειτουργεί κάτω από αυτές τις συνθήκες και εφόσον δεν έχει στελεχωθεί αυτά τα 2 χρόνια της πανδημίας, έχει προβεί στα εξής:
Αναστολή των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων,αναστολή στο 80% των τακτικών χειρουργείων, αναστολή αδειών των Γιατρών και ενθάρρυνσή τους για Υπερεφημέρευση. Τοποθέτηση για την επείγουσα αντιμετώπιση Περιστατικών ύποπτων για COVID-19, ειδικοτήτων που υπηρετούν σε τομέα άσχετο με την Παθολογική ειδικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος