Νηπιαγωγείο χωρίς ρεύμα λόγω… οφειλής – Στέλνουν τα παιδιά σε κοντέινερ.

Από τη μία ακατάλληλα και ασυντήρητα κτίρια που χρησιμοποιούνται από νηπιαγωγεία στην Κέρκυρα, από την άλλη η λύση των… κοντέινερ σε αυλές άλλων σχολείων, άλλων βαθμίδων και πολλές φορές πολύ μακρύτερα από το χώρο που εξυπηρετεί ένα νηπιαγωγείο.

Το δίλημμα αυτό καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι γονείς των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου, το οποίο μερικές ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι άγνωστο που θα φιλοξενηθεί. Το κτίριο που μέχρι σήμερα στεγάζεται το νηπιαγωγείο, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει καν ηλεκτροδότηση.

Το ρεύμα κόπηκε από τις αρχές του καλοκαιριού γιατί, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που έχει κάνει έξωση στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, υπάρχει οφειλή 9.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Και το ρολόι δεν έχει καν μεταφερθεί στο όνομα του Δήμου, αλλά παραμένει στο δικό του, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να μην μπορούν να βρουν τρόπο να εκταμιεύσουν χρήματα για την οφειλή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος των γονέων, Γιάννης Λάππας, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αρνούνται να μεταφερθούν τα παιδιά τους σε κοντέινερ, και μάλιστα στην αυλή του ΕΠΑΛ που βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Δηλώνουν επίσης ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ανέχονται και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η υπάρχουσα υποδομή και κυρίως η αυλή.

Λόγω της μεγάλης έλλειψης σχολικής στέγης, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προσπαθεί να βρει λύσεις έστω και προσωρινές, μέχρι να βρεθούν ή να ανεγερθούν κατάλληλοι χώροι. Σύμφωνα με το σύλλογο των δασκάλων, 14 τάξεις θα λειτουργήσουν φέτος σε κοντέινερ που θα στεγάσουν νήπια και προσχολική εκπαίδευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος