ertnews.gr

Νέοι λαμπτήρες και απινιδωτες στα σχολεία της Κέρκυρας

04/08 10:16
Νέοι λαμπτήρες και απινιδωτες στα σχολεία της Κέρκυρας

Αντικατάσταση των λαμπτήρων των σχολείων με led νέας τεχνολογίας, τοποθέτηση απινιδωτών και εκσυγχρονισμό των γηπέδων των αύλειων χώρων των Γυμνασίων και Λυκείων είναι ορισμένες από τις  δράσεις που έχει δρομολογήσει και πραγματοποιεί η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε η Δήμαρχος  Μ. Υδραίου με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κώστα Κωστάλη, αναφέρθηκαν στις ενέργειες αυτές. Η Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για το έργο το οποίο επιτελεί η Επιτροπή, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι να αλλάξει σταδιακά η εικόνα των σχολείων τα οποία θα εκσυγχρονιστούν προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να γίνει εκσυγχρονισμός των γηπέδων των αύλειων χώρων σχολείων που ήδη χρησιμοποιούνται και από αθλητικούς συλλόγους σε συνεργασία με τα έργα που έχουν ενταχθεί για ανάλογες εργασίες στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το οποίο υλοποιούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των γηπέδων των σχολείων. 

Στο σύνολο των σχολείων Βθμιας εκπαίδευσης υλοποιείται ήδη διαδικασία αλλαγής των παλιών λαμπτήρων με led νέας τεχνολογίας ενώ προς ολοκλήρωση βρίσκεται και η δεύτερη φάση του έργου που αφορά την δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ σε όλες τις σχολικές μονάδες (τοποθέτηση δομημένης καλωδίωσης για ενσύρματο ίντερνετ). 

Παράλληλα, προχωρά και διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης φορητών απινιδωτών στα σχολεία, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, θα μπορούν να εξυπηρετούν της ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. 

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη λειτουργία της Επιτροπής, επισημάνθηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών με κεντρικές προμήθειες σχολικών και αναλώσιμων υλικών. 

Στην ουσία, τα χρήματα που εξοικονομούνται από αυτή τη νέα λογική στη διαχείριση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες εκσυγχρονισμού και τεχνολογικής αναβάθμισης των σχολείων. Τέλος, ο κ. Κωστάλης έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ήδη συμφωνία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Κέρκυρας ώστε η αγορά των υλικών να γίνει από τα βιβλιοπωλεία της Κέρκυρας σε συμφέρουσες και κοινές τιμές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version