Νέα ΔΕΥΑ ιδρύει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο βόρειας Κέρκυρας την αποχώρηση του Δήμου από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ και κατά πλειοψηφία τη δημιουργία νέας δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης. Η παράταξη της ΛΑΣΥ ψήφισε την αποχώρηση από την Διαδημοτική Επιχείρηση αλλά ζήτησε την δημιουργία υπηρεσίας ύδρευσης και όχι εταιρείας όπως περιλαμβάνονταν στην εισήγηση.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αντιδήμαρχος Νίκος Μουζακίτης, τόνισε ότι, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι έτοιμοςνα ιδρύσει την δική του επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης εν λειτουργία χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα για τους πολίτες.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτή η νέα επιχείρηση θα είναι βιώσιμη διότι τοπικά γνωρίζουν και οι υπάλληλοι και οι δημοτικοί άρχοντες τα προβλήματα. Θεωρεί ότι κυρίως σε δύο κατευθύνσεις πρέπει να εργαστεί η νέα επιχείρηση. Η πρώτη αφορά την συντήρηση και αντικατάσταση των δικτύων που έχουν παλιώσει, είναι σπασμένα, είναι σε δύσβατες περιοχές με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύονται εύκολα οι βλάβες, και είναι μικρής διατομής και λόγω συσσωρευμένων αλάτων αλλά και λόγω των μεγαλύτερων αναγκών από την αστική ανάπτυξη. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η είσπραξη των λογαριασμών σε πραγματική βάση, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είτε δεν εισπράττονται είτε καταλογίζεται μόνο το πάγιο ακόμα και σε καταναλωτές μεγάλων ποσοτήτων νερού. Το ίδιο ισχύει και για την αποχέτευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος