Μονοκλωνικά αντισώματα και σε ασθενή του νοσοκομείου Κέρκυρας

Μονοκλωνικά αντισώματα χορηγήθηκαν και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας σε ασθενή που πληρούσε τα κριτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδιο το νοσοκομείο σήμερα (24-12-21) με την παρατήρηση ότι ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς επιπλοκές.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:
“Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 παρέχει την καλύτερη προληπτική προστασία κατά της λοίμωξης, της σοβαρής ασθένειας, της απώλειας ζωής και των μακροπρόθεσμων συνεπειών της ασθένειας. Παρόλο που ο εμβολιασμός αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τον τερματισμό της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονική ζωή, διασφαλίσθηκε παράλληλα, ότι τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα κατά της COVID-19 είναι διαθέσιμα για τη θεραπεία όσων έχουν μολυνθεί.
Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα κατά της COVID-19 στηρίζει την ανάπτυξη και τη διαθεσιμότητα φαρμάκων, μεταξύ άλλων και για τη θεραπεία της «μακράς COVID», συμπληρώνοντας έτσι τη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.
Από την έναρξη της στρατηγικής, έχουν ήδη δρομολογηθεί αρκετές «κυλιόμενες αξιολογήσεις» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και συμβάσεις κοινής προμήθειας για φάρμακα κατά της COVID-19. Όσα από τα φάρμακα έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, διατίθενται και στο Νοσοκομείο μας.
Αντιιικά μονοκλωνικά αντισώματα, που είναι τα πλέον αποτελεσματικά στα πρώτα στάδια της λοίμωξης, για ασθενείς που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες, χορηγήθηκαν και σε ασθενή του Νοσοκομείου μας, που πληροί τα κριτήρια για την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων και έχουν τεθεί από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, την 23-12-2021. Η χορήγηση έγινε χωρίς επιπλοκές και ο ασθενής παραμένει στο Νοσοκομείο για 24ωρη παρακολούθηση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος