Μ. Υδραίου: Αποκαταστάθηκε η βατότητα στους δημοτικούς δρόμους

Αποκαταστάθηκε η βατότητα σε όλους τους δημοτικούς δρόμους αναφέρει η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου, με τη βοήθεια στρατιωτικού και ναυτικού κλιμακίου, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας των Προσκόπων προχώρησαν σε καθαρισμούς δρόμων και περιοχών που είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις, αλλά και σε κοπές κλαδιών και κορμών δέντρων. Παράλληλα, πέραν της αποκατάστασης βυτιοφόρα του Δήμου προχώρησαν σε πλύσιμο των δρόμων από τις λάσπες.
Για την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών, έχει συσταθεί κλιμάκιο από μηχανικούς του Δήμου και ζητήθηκε βοήθεια από το Τεχνικό Επιμελητήριο για τη στελέχωση συνεργείων με μηχανικούς.

Παράλληλα, για τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την πλημμύρα, ήδη λειτουργεί η γραμμή 15601, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες που σχετίζονται με την υποβολή φακέλου αποζημίωσης για φθορές σε νοικοκυριά και οικοσυσκευές. Να σημειώσουμε ότι δεν αποζημιώνονται ζημιές σε ιδιωτικά αυτοκίνητα εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι η ζημιά έγινε από υπαιτιότητα του Δήμου ή της Περιφέρειας ανάλογα σε ποιόν ανήκει ο δρόμος όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο.

Επιπροσθέτως, οι πολίτες που έχουν πληγεί και έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή ειδών πρώτης ανάγκης μπορούν επίσης να απευθύνονται καλώντας στη γραμμή 15601.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος