Μ. Βούλγαρης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κέρκυρα

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρείται αυτή την εποχή στην Κέρκυρα κυρίως για μεγάλα ξενοδοχεία. Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί οι αγοραπωλησίες του Corfu Palace και της εταιρείας IKOS.

Ωστόσο οι άνθρωποι του τουρισμού βλέπουν καθημερινά εκπροσώπους από πολλές μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, να ζητούν να αγοράσουν, είτε να νοικιάσουν είτε να συνεργαστούν για την εκμετάλλευση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μπάμπης Βούλγαρης, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ότι πολύ συχνά τα 3 τελευταία χρόνια τον προσεγγίζουν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών funds προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για την εξαγορά ξενοδοχείων.

Αυτό που σημειώνει είναι ότι τέτοιες εταιρείες συνήθως έρχονται, αναβαθμίζουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά δεν μένουν για πάντα. Κατά κανόνα ξαναπουλάνε το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, ύστερα από λίγα χρόνια, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα ποσά. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση της IKOS τα ποσά «ζαλίζουν». Επιβεβαίωσε ότι τον έχουν προσεγγίσει, ως πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, άνθρωποι της IBEROSTAR, καθώς και εκπρόσωποι άλλων μεγάλων Ισπανικών εταιρειών αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, που ενδιαφέρονται για την Κέρκυρα.

Ο κος Βούλγαρης αποδίδει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο στο καλό όνομα της Κέρκυρας, όσο και στην διεθνή ανασφάλεια που επικρατεί αφού λόγω του παγκόσμιου πληθωρισμού μειώνεται η αξία του χρήματος. Όσοι έχουν κεφάλαια, διεθνώς, δεν προτιμούν να τα κρατούν σε τράπεζες ή να επενδύουν σε μετοχές. Πιστεύουν ότι είναι καλύτερο γι αυτούς να τα επενδύουν σε real estate και μάλιστα στον τουρισμό που δείχνει παγκόσμια άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος