Κόστος στέγασης, “Μπάλος” και απορριμματοφόρα στο Δ. Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας

Για τις χρηματοδοτήσεις σχετικά με τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Μπάλος μίλησε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, αναφέροντας ότι ο εργολάβος τρέχει έργο 300.000 ευρώ που προχώρησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την αποκατάσταση κομμένων δρόμων και τοιχίων που είχαν καταρρεύσει σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Το μεγάλο πρόβλημα της αδυναμίας εξεύρεσης στέγης από αναπληρωτές καθηγητές και γενικότερα από δημόσιους υπαλλήλους στην Κέρκυρα έθεσε ο Γιάννης Μπορμπότης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ που μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο επεσήμανε ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν κάνει τα ενοίκια να φτάσουν σε δυσθεώρητα επίπεδα την ώρα που ο μισθός του νεοδιόριστου καθηγητή δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ.
Για μεγάλο πρόβλημα έκαναν λόγο τόσο η δήμαρχος Μερόπη Υδράιου όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ο οποίος έκανε λόγο και για υποχρηματοδότηση των δήμων την ώρα που αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες. Η κα Υδραίου τόνισε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα και την ΚΕΔΕ και αύριο Τετάρτη θα γίνει συνάντηση μιας κλειστής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Ερώτηση για τους λόγους της καταψήφισης από την μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα χαρακτηριστικά των απορριμματοφόρων που αποφασίστηκε να αγοραστούν πιο ακριβά από αντίστοιχα που έχουν πάρει άλλοι δήμοι, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρύδης.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης υποστήριξε πως κάθε εταιρία έχει οχήματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές τιμές και πως αυτά που επιλέχθηκαν για την Κέρκυρα δεν έχουν σχέση με αυτά που προμηθεύτηκαν άλλοι δήμοι που χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα.

Το θέμα του δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Άη Γόρδη έθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ τονίζοντας ότι η μη λειτουργία του φέτος προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην πολυσύχναστη περιοχή. Ο Νίκος Καλόγερος τόνισε ότι ο χώρος δεν είναι πάρκινγκ αλλά ελεύθερος χώρος προσωρινής στάθμευσης και όταν πήγε η υπηρεσία να τον διαμορφώσει, υπήρξαν αντιδράσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα. Έγιναν διαβουλεύσεις, βρέθηκε συμβιβαστική λύση και θα προχωρήσει η παρέμβαση τόσο στον Άη Γόρδη όσο και σε άλλα σημεία στην Κέρκυρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος