Κέρκυρα:Ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου

Το Σάββατο 22 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία αντιπροσωπίας  στην Κέρκυρας, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου, ο οποίος απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία της 18ης Φλεβάρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο “Κατρούγκαλου-Βρούτση”.

Από την έναρξη της βάρδιας στις 8 το πρωί μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, άλλοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον χώρο εργασίας του συναδέλφου, με την καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα χέρια, ενημερώνοντας εργαζόμενους και διερχόμενους. Στη συνέχεια, αντιπροσωπία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με την εργοδοσία ζητώντας να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου. Τελικά, κάτω από την πίεση του Σωματείου μας, του Εργατικού Κέντρου και των συγκεντρωμένων η εργοδοσία εξαναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση, ενημερώνοντας τον συνάδελφο να επιστρέψει στην εργασία του την Δευτέρα 24 Φλεβάρη.

Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την τεράστια δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι, όταν διεκδικούμε οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα, με έμπρακτη αλληλεγγύη ο συνάδελφος στον συνάδελφο. Είναι η απάντηση σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι είμαστε μικροί και δε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι η απάντηση στον φόβο και στην μοιρολατρία που καλλιεργεί η μεγαλοεργοδοσία.  Είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!

Επομένως, η ενίσχυση της οργάνωσής μας, του Σωματείου μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω. Κανείς μόνος του, κανείς χωρίς το Σωματείο του, το Π.Α.ΜΕ. στο πλευρό του! Στον αυταρχισμό και στην αυθαιρεσίας της μεγαλοεργοδοσίας, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα!

Αναμένουμε η εργοδοσία να υλοποιήσει την δέσμευσή της την Δευτέρα 24 Φλεβάρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος