Κέρκυρα: Υψηλές προσδοκίες από τη Βρετανική αγορά

Τα αποτελέσματα από την παρουσία της στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας.

Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για την Κέρκυρα δήλωσε η Δήμαρχος, στοιχείο που προκύπτει τόσο από τις επαφές που είχε με αεροπορικές εταιρείες όσο και από τα στοιχεία που διαθέτει το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο.
Η Κέρκυρα δεν μετέφερε διαφημιστικό υλικό σε χαρτί αλλά ηλεκτρονικό. Έτσι παρουσίασε τα QR CODE στους συμμετέχοντες αλλά στους tour operators και εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια.
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2021 η Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος τουρισμού ανέλυσαν τη στρατηγική που ακολουθεί ο Δήμος για την προώθηση ολόκληρου του προορισμού και εστίασαν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του υλικού και την δυναμική διάχυσης της τουριστικής πληροφορίας στις μεγάλες αγορές που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες και τους φορείς του νησιού και των Παξών.

Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βαρούχας, τόνισε ότι η φυσική παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου στην έκθεση είναι ακόμη απαραίτητη παρά το γεγονός ότι πλέον δεν δέχεται κοινό αλλά με δεδομένο ότι η Βρετανική αγορά αποτελεί τη βασική πηγή τουριστών του νησιού είναι επιβεβλημένη η στενή συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και τον ΕΟΤ.

Επίσης η Δήμαρχος έκανε εκτεταμένη αναφορά στις επαφές που έγιναν με σημαντικούς αερομεταφορείς και πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων προορισμών, καθώς και με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών περιοδικών και influensers, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές όπως της Ισπανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας. Επίσης αναφέρθηκε στις επαφές και τη συνεργασία που υπάρχει με το Γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και τον Υπουργό τουρισμού για τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων για τις πρόσφατες καταστροφές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος