Κέρκυρα: Υπεγράφη η χρηματοδότηση των Παξών για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης

Υπεγράφη σήμερα η χρηματοδότηση των Παξών με 90.000 ευρώ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης από το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη ώστε να εξυπηρετηθεί το νησί για το καλοκαίρι.

Την ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο οποίος επίσης μίλησε και για την επιδότηση άγονης γραμμής που θα συνδέει τους Παξούς με τους Αντιπάξους 4 φορές την εβδομάδα. Το πλοίο θα είναι χωρητικότητας 50 επιβατών, 17 μέτρων μήκους και 10 τετραγωνικών μέτρων μεταφοράς φορτίου.

Για το θέμα των αναγκών ύδρευσης των Παξών και των Αντιπάξων ο Δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος εξηγεί ότι “πλέον οι Παξοί χρειάζονται τις διπλάσιες ποσότητες νερού σε σχέση με την περασμένη δεκαετία. Δηλαδή ενώ κατανάλωναν 200.000 τόνους τώρα χρειάζονται 400.000 τόνους. Το νερό πλέον προέρχεται από 7 μονάδες αφαλάτωσης, έναντι 4 μονάδων που υπήρχαν πέρσι. Πρόσφατα ο Δήμος Παξών υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής για την επιχορήγηση των εξόδων για την τελευταία μονάδα που νοίκιασε προκειμένου να έχει επάρκεια νερού τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που είναι αυξημένη η κατανάλωση. Η υπόσχεση του Υπουργείου έγινε πραγματικότητα. Το θέμα που εκκρεμεί είναι η αγορά καινούργιας μονάδας αφαλάτωσης, που θα παράγει μεγάλες ποσότητες, ώστε να λυθεί μόνιμα το θέμα της επάρκειας νερού στο νησί των Παξών, για την οποία υπάρχει επίσης δέσμευση του Γ. Γ. Νησιωτικής πολιτικής ότι θα χρηματοδοτηθεί.
Στους Αντίπαξους υπάρχει μονάδα αφαλάτωσης όμως δεν υπάρχει δίκτυο και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι πρέπει να μεταφέρουν το νερό από τη μονάδα με υδροφόρες στα σπίτια τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος