Ξεκίνησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας (audio)

Array

Άνοιξε χθες  τις πύλες του στην κάτω πλατεία το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κέρκυρας που θα διαρκέσει έως τις 13 του μηνός και στο οποίο  συμμετέχουν διάσημοι σεφ απο την Αγγλία, τη Βενετία τη Ρωσία και την Ελλάδα. Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η λέσχη αρχιμαγείρων Κέρκυρας που παρουσίασε στο κοινό την παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Γαστρονομική Συνάντηση στους Κήπους των Ανακτόρων, και παράθεση επίσημου γεύματος Ομηρικής Διατροφής. Ο δήμαρχος κατά την εναρκτήρια ομιλία του επεσήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια  να αναδειχτεί η τοπική γαστρονομία που χρησιμοποιεί υλικά τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο τόπο στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας (audio)

Κατά την έναρξη  του φεστιβάλ βραβεύτηκε ο γνωστός Κερκυραίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας χαρακτήρισε πολύ θετικό να ασχολείται ένας τόπος με την γαστρονομία  επισημαίνοντας ότι στο νησί η γαστρονομία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς αν και ο  κόσμος δεν έχει ακόμα εκπαιδευτεί για να δεχτεί το ποιοτικό φαγητό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος