Κέρκυρα: Ξεκίνησε η δημιουργική απασχόληση στο Βίδο – “Στον αέρα” ακόμη οι κατασκηνώσεις

Ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου κεντρικής Κέρκυρας, με ένα μήνα καθυστέρηση από την αρχική ανακοίνωση.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος οφείλεται σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για το Βίδο Βασίλη Μελίδη στις διαδικασίες για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών πυρασφάλειας αλλά και στην δυσκολία εξεύρεσης του απαιτούμενου προσωπικού.  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 100 περίπου παιδιά ηλικίας από 6-13 ετών  και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Στόχος του προγράμματος είναι η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς και η κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών.  Όλο το προηγούμενο διάστημα δε, τα συνεργεία καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμών και ευπρεπισμού του χώρου.

Δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις

Στο μεταξύ όσον αφορά τις κατασκηνώσεις, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, δεν έχει ακόμα βρεθεί το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Όπως επισημαίνεται σχετικά, ακόμα και η ίδια η δήμαρχος προχώρησε σε έρευνα προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως να υπάρξει ενδιαφέρον.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το δήμο, “δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων καθώς δεν πληρούνται τα εκ του νόμου προβλεπόμενα και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών”.

Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η κατασκήνωση στα Γουβιά

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο Β. Μελίδης στην ΕΡΤ Κέρκυρας, οι κατασκηνώσεις στα Γουβιά αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα καθώς έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού του χώρου και αναμένεται να προσληφθεί και το απαιτούμενο προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος