Κέρκυρα: Ξανά υποψήφιος ο Θ. Γαλιατσάτος – Σφοδρή κριτική στην Περιφερειάρχη

Την υποψηφιότητά του εκ νέου ανακοίνωσε σήμερα ο Θόδωρος Γαλιατσάτος σε συνέντευξη τύπου, στην οποία επίσης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εναντίον της σημερινής περιφερειακής αρχής.

Τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ συνόδευαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Μιχαλάς και Τ. Γαβαλάς.
Συγκεκριμένα ο πρώην περιφερειάρχης και σήμερα επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι η παράταξη του και ο ίδιος θα είναι παρόντες στις επόμενες εκλογές, ότι η παράταξη θα ανανεωθεί, είναι θετικός στις συνεργασίες, πάντα σε προγραμματική βάση, προεκλογικά ή μετεκλογικά.
Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στην παράταξη της κας Ρόδη Κράτσα κυρίως σε 6 σημεία:
• Κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι δεν έκανε καμία αναπτυξιακή προσπάθεια και έφερε ως παραδείγματα έργα που είναι βαλτωμένα όπως τις παρακάμψεις μεγάλων οδικών αξόνων, ειδικά την παράκαμψη «3 Γεφύρια – Βρυώνη» και το γεγονός ότι παρά τις εξαγγελίες δεν έκανε τίποτε για τα περιφερειακά ιατρεία που έταξε ότι θα επισκευάσει.
• Μίλησε για αντιδημοκρατική λειτουργία και άνθηση των πελατειακών σχέσεων, με βάση τη λειτουργία του Περιφερειακού συμβουλίου όπου έχει περιοριστεί η δυνατότητα παρέμβασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι δεν έχει προσλάβει τον «Συμπαραστάτη του πολίτη» και τις κραυγαλέες περιπτώσεις προσλήψεων.
• Την κατηγόρησε επίσης για παραβίαση των κανόνων χρηστής διοίκησης και έφερε ως παραδείγματα το έργο των υδατοδρομίων για το οποίο είπε ότι υπάρχουν ήδη 2 ακυρώσεις από το Ελεγκτικό συνέδριο. Το έργο της Γαρίτσας όπου και εκεί υπάρχει ακύρωση από τον ίδιο ελεγκτικό θεσμό. Την απομάκρυνση των δεμάτων από το ΧΥΤΑ Λευκίμμης όπου για 2 χρόνια δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της προγραμματικής σύμβασης όπως έχει ζητηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τέλος το γεφύρι της Άφρας για το οποίο ο εργολάβος κατέφυγε στο δικαστήριο για να πληρωθεί.
• Στον τομέα της καθημερινότητας διαπιστώνει αποτυχημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη και έδωσε τα παραδείγματα της μεταφοράς των μαθητών, της δακοκτονίας, της λειτουργίας της διεύθυνσης μεταφορών και το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο τελευταίο δεν έμεινε στο θέμα του εργοστασίου αλλά έθεσε το σημαντικό ερώτημα. Πως δημιουργήθηκε το χρέος στο ΦΟΣΔΑ αφού επισήμως δεν λειτουργεί.
• Μίλησε για αδυναμία αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών , 2 χρόνια μετά τον Ιανό και 1 χρόνο μετά τον Μπάλο.
• Τέλος, έθεσε το θέμα της άρνησης συνεργασίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έφερε ως παράδειγμα ότι παρά την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να διεκδικήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενίσχυση της δημόσιας υγείας η κα Κράτσα «πήγε μόνη της στο Υπουργείο Υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος