Κέρκυρα: Βενετσιάνικες στολές στην έναρξη του καρναβαλιού

Ξεκίνησαν  από την πλατεία του ιστορικού δημαρχείου οι εκδηλώσεις για το κερκυραϊκό Καρναβάλι 2023.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, εμφανίστηκε η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων ενώ οι μικροί Βενετσιάνοι απ΄ το «Ό,τι αγαπώ» με τους συνοδούς τους ξεκίνησαν την περατζάδα τους στις 5 το απόγευμα από τον πεζόδρομο της Γ. Θεοτόκη.

Κόμισσες, Αυλικοί, Κόμηδες, Κοντεσίνες, Κυρίες των τιμών αλλά και ο “Άγιος Ρόκκος”, γιατρός της πανώλης περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας  στην Ανουντσιάτα, στην Πλατεία Βραχλιώτη, το Λιστόν ,το Πεντοφάναρο έως το San Giacomo.

Με τη συνοδεία πάντα του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού και τον Τελάλη του Καρναβαλιού, συναντήθηκαν με την  Κερκυραϊκή Μασκαράτα και τους λυρικούς καλλιτέχνες Έλλη Καρύδη, Λία Κολυτά, Δέσποινα Μουρατίδη και Σπύρο Σουέρεφ που ερμήνευσαν αποσπάσματα από οπερέτες. Στο πιάνο ήταν η Μαριλένα Ελούλ και αφηγήτρια η Ναταλία Καποδίστρια.

Οι μουσικές, τα χρώματα, οι εντυπωσιακές Βενετσιάνικες στολές ταξίδεψαν όλους όσους παρευρέθηκαν σε μια άλλη εποχή, τότε που στις σάλες του Nobile Teatro di San Giacomo οι ευγενείς της Loggia χόρευαν και διασκέδαζαν μέχρι πρωίας.

φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μελίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος