Τραγελαφικές κακοτεχνίες στο αποχετευτικό της Κασσιόπης

Παλιές κακοτεχνίες σπεύδει να διορθώσει ο Δήμος στο αποχετευτικό της Κασσιόπης, ύστερα από καταγγελίες του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού. Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το Τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να διοργανώσει Λαϊκή συνέλευση για να πείσει περισσότερους κατοίκους να συνδεθούν με το νέο αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάστηκε πριν από 2 χρόνια. Στη διαδικασία αυτή ανακάλυψαν ότι ο κατασκευαστής είχε ξεχάσει να τρυπήσει τον κεντρικό αγωγό στο σημείο που συνδέεται με τους δευτερεύοντες αγωγούς. Όσοι κάτοικοι είχαν συνδέσει τα σπίτια τους είχαν διαπιστώσει ότι οι δευτερεύοντες αγωγοί είχαν γεμίσει με λύματα, αφού δεν διοχετευόταν στον κεντρικό αγωγό και είχαν υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό με λύματα.

Ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Νίκος Κύρος ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο της Βόρειας Κέρκυρας Σπύρο Καλούδη και τη ΔΕΥΑΚ και ήδη από χθες η ΔΕΥΑΚ έστειλε άλλον εργολάβο, αυτόν που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού των δικτύων της αποχέτευσης για όλη την Κέρκυρα, και διορθώνουν την κακοτεχνία.

Σήμερα υπολογίζεται ότι θα αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σπύρος Καλούδης δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ότι αφού ολοκληρωθούν επείγουσες εργασίες ο ίδιος θα επισκεφθεί επισήμως τη ΔΕΥΑΚ προκειμένου να διαπιστώσει αν το έργο, που ολοκληρώθηκε πριν από 2 χρόνια, έχει παραληφθεί, αν υπάρχουν ευθύνες και αναλόγως θα κινηθεί στη συνέχεια.

Επίσης προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και στη λειτουργία του Βιολογικού της Κασσιόπης παρά το γεγονός ότι και αυτό είναι σχετικά καινούργιο έργο. Αυτά όμως είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος