ertnews.gr

Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

02/09 13:58
Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Την τοποθέτηση 18 απινιδωτών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, ανακοίνωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και στην οποία συμμετείχαν ο  Αντιδήμαρχος   κοινωνικής πολιτικής  Ανδρέας Σκούπουρας, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας Μαρία Ζερβού, ο  Δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα   υγείας  Σπύρος Πουλής,  ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ  Κέρκυρας  Ευγένιος Κυπριώτης  και ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής   Δευτεροβάθμιας Κώστας Κωστάλης.

Κέρκυρα: Τοποθετούνται 18 απινιδωτές στα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία της σχολικής επιτροπής του Δήμου να διαθέσει σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της, για την τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία και  συνεχάρη τον Πρόεδρό της Κώστα Κωστάλη. 

 Η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία και σε νευραλγικούς δημόσιους χώρους, εντάσσεται στην προσπάθεια πρόληψης σοβαρών περιστατικών υγείας. 

 Η κ. Ζερβού σημείωσε ότι οφείλουμε να προλαβαίνουμε – με τη βοήθεια της τεχνολογίας –  περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους και επεσήμανε ότι η σχολική επιτροπή απέκτησε ολοκληρωμένη νομική υπόσταση. 

Ο κ. Κυπριώτης, ανέφερε ότι θα προηγηθεί εκπαίδευση για τη χρήση των απινιδωτών στα σχολεία από τα στελέχη του ΕΚΑΒ και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας υπογράμμισε ότι θα εφαρμόσει ολοκληρωμένο σχέδιο με την προσθήκη ακόμα 20 απινιδωτών. Τέλος ο κ. Πουλής έκανε την παρουσίαση και τόνισε πόσο εύκολη είναι η χρήση των μηχανημάτων. 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version