Κέρκυρα: Το πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας

Σήμερα Πέμπτη 20/5 λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, φτάνει στην Κέρκυρα η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, η οποία θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Η κ. Σακελαροπούλου στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας όπου θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδρίστρια. Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.

Κατά την αυριανή ημέρα η κα Σακελαροπούλου θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Ιόνιο Βουλευτήριο, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου στην Πάνω Πλατεία.

Λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου κατά την οποία θα ανακηρύξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίτημη δημότη και θα της απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Τέλος η κ. Σακελαροπούλου θα επισκεφθεί την Πινακοθήκη του Δήμου όπου εκτίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία το πρωτότυπο χειρόγραφο της Β΄ Έκδοσης της μελοποίησης του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος